PERSBERICHT STICHTING PEEROCK DD 07-02-2014

07 februari 2014

Bijdrage van: Leo

Geen Peerock in 2014.

Het zal dit jaar eind juli opmerkelijk rustig blijven in Colijnsplaat. Daar vond al twintig jaar het succesvolle popfestival Peerock plaats. Maar op de eenentwintigste editie zullen de trouwe fans moeten wachten tot in 2015. Het uit acht vrijwilligers bestaande stichtingsbestuur heeft aangekondigd helaas een jaartje te moeten overslaan.

“Bij elk van ons speelde er iets dat het moeilijk of onmogelijk maakt er dit jaar voluit voor te gaan”, licht de bestuurssecretaris Annelies Steendijk het besluit toe. “Niks ergs gelukkig, hoor. De een zit dan in het buitenland. Een ander is net in die periode onmisbaar op de boerderij. Er zijn een paar jonge moeders die nu even andere prioriteiten hebben. Weer een ander heeft net een nieuwe prachtige baan waarvoor ze ook nog een studie gaat doen. Dat soort dingen. We moesten wel tot de conclusie komen dat we dit jaar niet de hoge kwaliteit zouden kunnen garanderen die de mensen van ons gewend zijn. Jammer, maar volgend jaar zeker beter!”

De Peerockers maken wel van de nood een deugd. Ze hebben besloten het sabbatical te gebruiken om met hulp van de buitenwacht de opzet van Peerock eens grondig tegen het licht te houden. “We willen nieuw bloed in het bestuur, vooral meer jongeren dan we nu hebben”, aldus Annelies Steendijk. “We willen per se iets met de social media. Onze website moet dringend gemoderniseerd worden. En we gaan nadenken of we groter en professioneler willen worden of misschien juist kleiner en nog exclusiever. We willen ook kijken naar innovatieve partnerschappen. Verder zijn er allerlei ontwikkelingen die ertoe verplichten ons eens goed achter de oortjes te krabbelen. Denk aan de nieuwe alcoholwet en de toenemende eisen aan veiligheid, bewaking en voorzorgen betreffende
calamiteiten. We hebben tegen elkaar gezegd dat er even geen heilige huisjes zijn in de
succesformule van Peerock. Zelfs over de traditionele datum van het laatste weekend van juli gaan we met elkaar in discussie!”

Peerock maakt dus even pas op de plaats. Maar het bestuur is niet van plan om op z’n lauweren te gaan rusten. De voorbereidingen zijn al in volle gang om in 2015 een vernieuwde, spetterende eenentwintigste Peerock te gaan neerzetten.

0 reactieshttp://www.peerock.nl/article.php?story=2015061614423378